среда, 26. фебруар 2014.

GRAŠAK S JUNETINOM

Volim svako povrće, često ga spremam mojim ukućanima, ali nekako uvek se namršte kad im predložim grašak. Meni je grašak, s vremena na vreme, omiljeno zeleno povrće i volim da spremam jela sa njim.
Ovog puta je bilo varivo s junetinom, još je bolje s teletinom, i baš sam lepo obojila današnji sunčan ali hladan dan.


POTREBNO:
500 g junetine ili teletine
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
malo ulja
začin po želji
500 g graška
malo mirodjije
malo brašna
i vode po potrebi



PRIPREMA:

U šerpi na ulju izdinstati luk sitno iseckan, dodati meso na kockice, šargarepu na kolutiće i prodinstati nekoliko minuta.
Dodati začin po želji, i uz dolivanje vode da prekrije meso, dinstati dok meso ne bude skoro mekano.
Tada dodati grašak, malo mirodjije, i nastaviti dinstanje dok i grašak ne bude mekan.
Na kraju dodati 1 kašiku brašna, ostaviti da sve prokrčkati nekoliko minuta, probati ukus i dodati, ako je potrebno, još malo začina.
Služiti uz salatu po želji.