среда, 05. фебруар 2014.

PILETINA S POVRĆEM

Mogućnost kombinovanja piletine s povrćem je neiscrpna inspiracija za sve kuvare. Ovo je jedan brz i ukusan način pripreme. Ako imate ćuretinu to će biti još bolja kombinacija, a mi smo uživali u piletini :)
POTREBNO:
 500 g ćurećeg ili pilećeg belog mesa
 1 manji brokoli
 1/4 karfiola
 1 crvena paprika
 1 praziluk
 2 veće šargarepe
 ulje
 1 kašika susama
 4 kašike soja sosa
 prstohvat belog luka u prahu i
 začin po želji

  PRIPREMA:

 Belo meso iseći na krupnije kocke, preliti ga soja sosom, posuti belim lukom i začiniti po ukusu. Dobro izmešati i ostaviti da se marinira u frižideru najmanje 60 minuta. Može i preko noći.

 Brokoli i karfiol odvojiti od korena i iskidati ih na manje cvetove. Praziluk i šargarepu očistiti i iseći na štapiće. Crvenu papriku iseckati na kalutove. U voku na malo ulja propržiti meso da porumeni. Potom dodati šargarepu, brokoli i karfiol i uz neprestano mešanje pržiti 5 minuta. Nakon toga dodati crvenu papriku i praziluk i nastaviti sa prženjem na visokoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.

 Gotovo jelo posuti susamom i servirati.

4 коментара:

  1. Kod nas je piletina isto omiljena, ovo je jedan bas fin i brz nacin, nesto u kineskom stilu sa puno divnih boja u tanjiru.:))

    ОдговориИзбриши
  2. Da, malo ukus kineske kuhinje dobija zbog soja sosa.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...