недеља, 13. април 2014.

KNEDLE OD SIRA

Kod nas u kući su se oduvek pravile samo knedle sa šljivama. Ponekad smo od tog testa pravili slane knedle
tako što smo ih punili ovčijim sirom, ali nikada nisam jela knedle od sira.
Svojim učlanjenjem na Coolinariku počela sam da isprobavam recepte i tako je došao red i na ove knedle 
od sira. Napravila sam malu izmenu, koristila sam Ella sir, ali knedle su nas oduševile svojom mekoćom i ukusom. Jeli smo ih bez ikakvih dodataka, a mogu biti prilog mesu ili ih jesti u slatkoj verziji.
POTREBNO:
500 g kravljeg sira
2 kašike hlebnih mrvica
2 kašike griza
prstohvat soli
2 jajeta
puter ili ulje
hlebne mrvice

PRIPREMA:
Siru, koji treba da je što suvlji, dodati mrvice, griz, so i sve dobro sjediniti.

Ostaviti ovu smesu 30 minuta u frižideru, dodati jaja i po potrebi brašna da se dobije mekano testo.

Od testa praviti knedle, spuštati ih u osoljenu vodu koja ključa. Kuvati ih dok ne isplivaju
na površinu.

Kuvane knedle prosušiti na kuhinjskoj krpi ili papiru i uvaljati ih u mrvice koje ste ispržili
na puteru ili ulju.

SAVET:
Ove knedle možete puniti ili ih poslužiti uz krem od vanile i sos od bobičastog voća.