четвртак, 24. април 2014.

NEOBIČNA PASTA

Kod nas u kući bar jednom nedeljno je na meniju neka pasta ili neki specijalitet italijanske kuhinje.
Kombinacije su razne, načini spremanja različiti, a ovaj recept iz časopisa DOBRA HRANA me je
zainteresovao jer se pasta sprema na potpuno neobičan način.
Ovako spremljena pasta ima mekano meso koje je tu mekoću dobilo kuvanjem u mleku, a sama
testenina se nije slepila i potpuno je kuvana al dente.


POTREBNO.

350 g mlevene junetine
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
malo ulja
750 ml mleka
250 ml vode
350 g makarona
250 g pelata paradajza
40 g parmezana
origano, so i mešavina biljnih začina

PRIPREMA:

Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati.

Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati mlevenu
junetinu, te i nju pržiti da bi promenila boju.
Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok
meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.

Potom dodati makarone, pa postepeno dolivati mešavinu
mleka i vode povremeno mešajući dok testenina potpuno ne
omekša i upije tečnost.

Dodati izmiksani pelat, origano, so i začine po ukusu, te
nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi još 10 minuta.

Gotovo jelo posuti parmezanom.

Vreme pripreme je oko 60 minuta a broj osoba je 3-4.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...