петак, 25. април 2014.

PAMUK PECIVO

Ako vam kažem da je recept s turskog bloga, malo izmenjen, biće vam jasan i naziv ovog divnog peciva :)

POTREBO:
  • 125 gmargarina
  •  4 kasikejogurta
  •  1 dlmleka
  •  1 kasicicasoli
  •  1 kasicicašećera
  •  1jaje
  •  1 kesicasuvog kvasca
  •  550 gbrašna
  •  Nadev :
  •  po željidimljeno meso, kobasice, sir i sl.
  •  premaz :
  •  1žumance
  • PRIPREMA:
  • Staviti pola brasna, so, secer i margarin sobne temperature, dodati mlako mleko i kvasac te sve dobro sjediniti.
  • U tu masu dodati jogurt, jaje i uz postepeno dodavanje preostalog brasna umesiti testo koje se ne lepi za ruke.
    Ostaviti testo 15 minuta na toplom mestu.
  • Za nadev sitno iseckati sve sto zelite, a zumance umutiti za premaz.
  • Od nadoslog testa praviti loptice velicine mandarine, slagati ih u pleh.
    Loptice premazati umucenim zumancetom.
     U svaku rupu staviti nadev i dobro ga utisnuti.
    Ostaviti testo jos 15 minuta da nadolazi.
  • Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci pecivo do rumene boje.
  • Pecivo je mekano, mozete ga nadevati po zelji i sluziti za veceru, dorucak ili kao grickalicu uz pivo :)


2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...