четвртак, 10. април 2014.

PIZZA PITA

Nekad nemam vremena da zamesim testo za pizzu, onda je ovaj brzi recept
prava stvar :)

POTREBNO:


1 jaje
250 ml jogurta
1/2 kašičice soli
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
2 šolje brašna

FIL:

3 jajeta
200 g salame po želji
200 g gaude

PRIPREMA:

Umutiti sve sastojke za testo tako da nema grudvica.
Pleh veličine 20x30 cm podmazati uljem, sipati testo i lepo poravnati.

Umutiti jaja za fil sa narendanom salamom i gaudom i sve to staviti preko testa.
Poravnati  fil, staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći 30 minuta.
Za to vreme bi trebalo da je pita pečena, probati čačkalicom kroz sredinu testa.
Ako nema tragova testa, pita je pečena.
Izvatiti pleh iz rerne, malo prohladiti i iseći parčad željene veličine.
Poslužiti uz jogurt.

SAVET:
Ako volite pravi ukus pizze po vrhu pite tokom služenja stavite POLIMARK  PIZZA KETCHUP.
ZA  UKUSAN OBROK PUN LJUBAVI, IZVOR LIKOPENA, BEZ GLUTENA, KEČAP No 1!

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...