субота, 05. април 2014.

ŠARENA ĆURETINA

Volim ćuretinu, samo prsa, ali je retko mogu naći u našem gradu. Kad sam videla da je konačno stigla
poželela sam da spremim jedno ukusno i šareno jelo. Iskoristila sam novi keramički tiganj, povrće koje
volimo, malo začina i bio je to ručak za 30 minuta :)


Potrebno:
300 g ćurećih prsa
1 glavica brokolija
1 šargarepa
1 manja tikvica
4 čena belog luka
malo ulja
biber, so po ukusu
1 kašika soja sosa
1 kašika gustina
50 ml jogurta

Priprema:

Ćureća prsa iseći na jednake kocke, začiniti po ukusu, dodati ulje i soja sos
da svaki komad mesa, kad promešate, bude obložen. Ostaviti u frižideru 1 čas.

Brokoli očistiti i iskidati na cvetove, šargarepu očistiti i iseći na kolutove.
Staviti ih u posudu sa vodom, posoliti i prokuvati 6 minuta. Ocediti od vode,
naliti hladnom vodom i ostaviti ih tako 10-tak minuta. Odasuti vodu i dobro 
ih ocediti da nemaju vode u sebi.

U keramičkom tiganju zagrejati 1 kašiku ulja, ubaciti meso i na srednjoj temperaturi
ga prodinstati da bude mekano i blago rumeno. Dodati očišćenu i na kocke isečenu 
tikvicu, belog luka blago isitnjenog i na kraju brokoli i šargarepu.

Sve dobro promešati, prodinstati oko 5 minuta, dodati gustin rastvoren u jogurtu,
sjediniti sav sadržaj i još kratko prodinstati da dobijete gustinu sosa.

Poslužiti ćuretinu uz zelenu salatu.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...