недеља, 27. април 2014.

STRAĆATELA TORTA

Recept za ovu poslasticu sam pronašla na italijanskom blogu, malo ga prilagodila i dobili smo
odličnu poslasticu uz kafu ili čaj.

POTREBNO:
3 jajeta
150 g čokolade
1 kašičica ekstrakta vanile
100 g kukuruznog skroba
120 ml ulja
1 kašičica suvog kvasca
200 g brašna
200 g šećera
100 ml slatke pavlake

PRIPREMA:
Čokoladu sitno iseckati.

Odvojiti žumanca od belanaca i umutiti ih sa šećerom.
Dodati ulje, vanilu, kvasac, pavlaku i na kraju brašno
i kukutuzni skrob.

Belanca umutiti u čvrstu penu i dodati prethodnoj
smesi te sve nežno promešati da se sjedini.

Na kraju dodati iseckanu čokoladu i sve sjediniti.

Okrugli pleh prečnika 24 cm obložiti pek papirom,
usuti smesu, poravnati je i peći na 180 stepeni oko 50 minuta.
Nakon 45 minuta probati čačkalicom kroz sredinu torte da li
je pečena. Ako je čačkalica suva, isključiti rernu i izvaditi tortu,
a ako nije nastaviti još pečenje.

Tortu izvaditi iz pleha, prohladiti, posuti prah šećerom i
iseći u parčad željene veličine.

Služiti uz kafu ili čaj.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...