субота, 26. април 2014.

TIKVICE POHOVANE U RERNI

Počinje sezona tikvica, ako ih volite pohovane, ovo je odličan recept za ukusne, nemasne i brze
tikvice.
Recept je sa Coolinarike, sami birate debljinu listova, trebalo bi ipak da ne budu pretanki jer će se
tada dobiti čips od tikvica.
PRIPREMA:

  • tikvice (količina po želji)
  •  brašno
  •  jaja
  •  mrvice
  •  oko 1/2 dcl ulja
  •  so po želji

Tikvice pripremiti kao i za obično pohovanje: oljuštiti, iseći na tanke ploškice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti ih i uvaljati ih u brašno, jaja, mrvice. Redjati ih u pleh koji ste blago premazali četkicom, uljem, odmah redjati tikvice i na svaku naneti po dve, tri kapi ulja, koliko spadne sa četkice. Staviti ih u ugrejanu rernu na 170 stepeni. Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno, naročito zato sto zadrzavaju onu krckavost :).

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...