среда, 23. април 2014.

ZAPEČENI PILAV

Pilav volimo i često spremam različite varijante, ali nikad nisam probala ovakav način.
Pilav je neobičnog, ali prijatnog  ukusa. Ako nemate vremenena da pazite na pirinač
da se ne raskuva tokom spremanja, ovo je odličan način: ubacite u rernu i nakon
45 minuta jelo je gotovo. Nema puno posla, a ručak će vas oduševiti:)

POTREBNO:
300 g pilećeg filea
1 manja šargarepa
1 glavica crnog luka
2 kašike ulja
150 g pirinča
5 dl jogurta
po ukusu: so, biber
BIONAČIN POLIMARK po ukusu
peršunov list

PRIPREMA:
Pileće meso sitno iseckati, luk i šargarepu iseckati što sitnije.

U tiganj staviti ulje, zagrejati ga i dodati iseckano meso i povrće.
Sve zajedno propržiti oko 5 minuta, začiniti po ukusu i posuti peršunov list.

U podmazanu vatrostalnu posudu presuti meso, preko staviti opran pirinač
i sve dobro sjediniti.

Zaliti sadržaj jogurtom pa staviti u rernu i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
Nakon tog vremena isključiti rernu, a jelo ostaviti još 10-tak minuta da ukrčka.

POSLUŽIVANJE:
Poslužiti uz sezonsku salatu po izboru. Dobićete pilav koji se brzo sprema a
ukus mu je zanimljiv .


POLIMARK BIONAČIN koristim jako dugo, već s prvim pojavljivanjem na tržištu postala sam
verni kupac i korisnik. U njemu je izbalansiran sadržaj sušenog povrća: šargarepe, peršuna, paštrnaka, celera, belog i crnog luka i soli. Nikada nam nije preslano jelo, što nam se dogadjalo s drugim začinima u istoj količini, a ukus gotov jela je takav da ga začin samo obogati a ne i nadjača :)
Nadam se da će sastav Bionačina i dalje ostati isti i da ću ga dugo koristiti na zadovoljstvo svih ukućana .

6 коментара:

  1. Odličan pilav! Bionačin i ja koristim, super je!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман03. мај 2014. 18.31

    Deluje zanimljivo, pravicu ga sutra. Samo jedno pitanje.Da li se jelo sprema u rerni poklopljeno?

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam preko vatrostalne posude stavila alu- foliju i do pred kraj pečenja držala tako. Zadnjih 10-tak minuta sam je skinula da bi tečnost isparila :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман04. мај 2014. 16.50

    Pravila sam ga danas I bas je interesantno I specificno. Brzo se pravi I bas je jednostavno a finog ukusa

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...