среда, 07. мај 2014.

BELI I ŽUTI ROLAT

Ako vam je potrebno hladno predjelo, ova dva rolata su pravo rešenje.
Brzo se prave, izdašni su a i veoma dekorativni :)

ŽUTI ROLAT

Testo:
8 zumanaca
1 dl ulja
2 dl jogurta
1 prasak za pecivo
malo soli
1 casa od 2 dl brasna

Fil:

200 g krem sira
100 ml kisele pavlake
2 kuvana jaja
2 kisela krastavcica
200 g stisnjene sunke

Priprema:

Umutiti zumanca, dodati sve
ostale sastojke i u plehu
od elektricnog sporeta
ispeci koru.
Pecenu koru izruciti na
vlaznu kuhinjsku krpu,
uviti u rolat i ostaviti
da se prohladi.

Za fil umutiti sir i pavlaku, dodati 
izrendane krastavce i jaja,izrendanu
sunku i po zelji sitno iseckan
persunov list.

Nafilovati koru, saviti u rolat
i ostaviti ga preko noci u
frizideru.
Po zelji se moze premazati majonezom
i posuti rendanim kackavaljem...

BELI ILI ROLAT S MAKOM

Testo:

8 belanaca
4 kasike brasna
2 kasike maka
malo soli
1 prasak za pecivo

Fil:

200 g krem sira
100 ml kisele pavlake
200 g pilece salame /batak ili prsa/
2 kisela krastavcica
2 kuvana jajeta

Priprema:

Penasto umutiti belanca, 
dodati ostale sastojke
i ispeci koru u plehu
od elektricnog sporeta.
Pleh obloziti pek papirom.

Ispecenu koru izruciti
na vlaznu, ocedjenu, kuhinjsku
krpu i saviti u rolat.

Od svih sastojaka za fil
pripremiti fil i nafilovati
ohladjenu koru.

Saviti u rolat i ostaviti ga
u frizideru bar 1 dan pre
sluzenja.

Ovog puta sam za oba rolata napravila isti fil, radila ih uporedo i sve je bilo gotovo za 1 sat.


6 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...