петак, 02. мај 2014.

KOMŠIJSKE KIFLE

Kad neko voli pecivo da mesi u po dana u po noći, onda nije ni čudo što mora da isproba recept
koji je privuče i slikom i nazivom.
Recept je iz nedelnih novina, odavno isproban i dobio je sve pohvale degustatora.
Mekane, mirisne i pomalo gurmanske kifle koje vredi probati :)


POTREBNO:
  • Testo :

  •  500 grmekog brasna
  •  1jaje
  •  1 kasicicasoli
  •  1 kasikasecera
  •  1 kockasvezeg kvasca
  •  2,5 dlmleka
  •  250 grmargarina
  • Fil :

  •  250 grsira/ moze Feta/
  •  1oo grsunke
  •  200 grpancete
  • Premazivanje :

  •  1jaje
  •  1 kasikamaka
  • PRIPREMA:
  • U toplo mleko staviti secer i kvasac i sacekati da nadodje. Dodati ostale sastojke i umesiti glatko testo.
  •  Verovatno ce vam trebati jos brasna i dodajte da vam se testo ne lepi za ruke dok mesite. Testo treba da je mekano, ali ne i lepljivo. 

  • Ostaviti na toplom da nadodje.
  •  Iseckati sunku i pancetu na sitno i dodati u isitnjen sir i sve dobro umutiti. 
  • Testo premesiti i podeliti na 5 jufki i ostaviti jos 15 minuta da kisne. Svaku jufku razvucite u krug i seci na 8 trouglova. 
  • Staviti fil na obod svakog trougla, savijte malo krajeve i smotajte kiflu.
  •  Sloziti kifle u podmazan pleh, premazati umucenim jajetom , posuti makom i peci na 180 stepeni da porumene.