субота, 31. мај 2014.

MUSAKA SA TIKVICAMA I BELIM MESOM

Sezona je tikvica i treba ih iskoristiti u raznim jelima. Ovo je jedan od načina da spremite musaku
s tikvicama i piletinom.
POTREBNO:

500 g pilećeg belog mesa
2 srednje tikvice/ oko 500 g/
so, mešavina začina
2 jajeta
1 dl mleka
oštro brašno po potrebi
malo ulja

PRIPREMA:
Tikvice oljuštiti i iseći po dužini na manje komade.
Posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste sok.

Za to vreme belo meso iseći na manje šnicle, pa ih malo izlupati
i začiniti po ukusu.

Ocedjene tikvice uvaljati u oštro brašno i malo ih propržiti na
vrelom ulju.

Šnicle takodje uvaljati u brašno i kratko ih propržiti na ulju
da blago porumene.

Vatrostalnu posudu podmazati, pa na dno prvo poredjati jedan
deo pripremljenih tikvica. Potom rasporediti deo piletine.

Ponoviti postupak još jednom i završiti tikvicama.

Jaja umutiti s mlekom, preliti musaku i peći u zagrejanoj rerni na 200
stepeni dok ne porumeni.

Služiti uz sezonsku salatu po želji.





2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...