среда, 14. мај 2014.

ZAPEČENI FUSILI S TIKVICAMA

Testenina je često na našem meniju jer se brzo sprema, kombinacije su bezbrojne a i volimo
sve što miriše na italijansku kuhinju :)
Ovo je jedna brza, ukusna ali i lagana testenina koja će vas oduševiti svojim ukusom.
UKUS OVOM JELU JE DAO POLIMARKOV KREM ZA KUVANJE:)


SASTOJCI:

200 fusili testenine
300 pilećeg ili ćurećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
1 srednja tikvica
200 ml Polimarkovog krema za kuvanje
1 jaje
po ukusu so, bosiljak i majčina dušica
2 kašike maslinovog ulja


PRIPREMA:

Zagrejte ulje u velikom tiganju. Sitno iseckan luk prodinstajte na ulju da postane
staklast, pa dodajte meso isečeno na manje kocke. Nastavite s dinstanjem dok meso ne
omekša. Dodati iseckanu tikvicu, dobro promešajte i kuvajte 3-4 minuta.

Pomešajte meso i prethodno obarenu testeninu, posolite i začinite po ukusu.

Testeninu ravnomerno rasporediti u podmazanu vatrostalnu tepsiju.

Umutite jaje i krem za kuvanje, pa prelijte preko testenine i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.

Gotovo jelo poslužiti toplo uz salatu po želji.

Dobićete lagani ručak, kremas a u isto vreme ne previše težak .
Polimarkov krem za kuvanje sam prvi put probala i ima sve naše
pohvale. Dovoljno je kremast, nije redak kao neki slični, a opet
je jelu dao laganu kremastu strukturu.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...