недеља, 08. јун 2014.

ČIZKEJK BRAUNIZ

Kombinacija čokolade i sira je ono što ovaj kolač čini jedinstvenim :)

TESTO:

2 šolje šećera
1 šolja ulja
4 jajeta
6 kašika kakaoa
1 kašičica ekstrakta vanile
1,5 šolja brašna

FIL:

125 g maslaca 
250 g krem sira
1/2 šolje šećera
2 jajeta
1 kašika brašna

(Šolja je od 2 dl)

PRIPREMA:

Za testo umutiti jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, kakao i vanilu.
Na kraju postepeno sipajte brašno i mešajte dok se masa ne ujednači.

U drugoj posudi za fil mikserom penasto umutiti maslac i krem sir.
Dodajte ostale sastojke i mutite dok se sve lepo ne sjedini.

U podmazan i brašnom posut pleh dimenzija 22x23 cm izlijte nešto više od pola
smese za testo, preko rasporedite fil od sira, a potom i ostatak smese za testo.

Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Izvadsite iz rerne, ostavite da se prohladi, a zatim stavite u frižider na sat dva pre
služenja.


7 коментара:

  1. nisam ljubiteljka onih klasičnih čizkejka,ali ovo mi djeluje drugačije i ukusno....

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je baš dobar kolač koji jeste čokoladni, ali mu sir daje poseban ukus. Više je braunis nego čizkejk :)

    ОдговориИзбриши
  3. Vrlo Originalno! i svi sastojci su odlični!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...