понедељак, 16. јун 2014.

CRNAC BEZ JAJA

Postoje razne verzije ovog kolača, a ja sam pripremila na svoj način. Dobićete ukusan, brz i čokoladan kolač koji će svi voleti :)

TESTO:

2x 180 ml kiselog mleka
200 g brašna
150 g šećera
80 ml ulja
5 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo

GLAZURA:

100 g čokolade za kuvanje
malo ulja

PRIPREMA:

Umutiti kiselo mleko sa šećerom, dodati ulje i kakao i sve dobro sjediniti.
Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro promešati
da se sjedine sastojci.

Pleh manjih dimenzija podmazati i posuti brašnom, usuti testo i peći u zagrejanoj rerni
na 200 stepeni 25 minuta.

Pečeni kolač prohladiti i preliti glazurom od čokolade i malo ulja.

Ohladiti kolač, seći na kocke i uživati.

2 коментара:

  1. Nikada nisam radila ni jednu verziju iako me je ime kolača uvijek nasmijalo.:) priznajem da izgleda slasno i primamljivo, makar i bez jaja.:))

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je kolač koji se zavoli i zbog jednostavnosti i zbog ukusa. Probaj bar jednom :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...