недеља, 06. јул 2014.

MUSAKA OD BORANIJE

U našoj kući je boranija često na stolu, ovog puta je to bila musaka za promenu. Dobili smo jedan dobar
letnji ručak koji se svima svideo.

POTREBNO:

500 g boranije
300 g mlevene junetine
2 glavice crnog luka
3 češnja belog luka
malo ulja
po ukusu biljni začin, so i biber
malo mirodjije
malo aleve paprike

PRELIV:

2 jajeta
200 ml kisele pavlake
100 ml jogurta

PRIPREMA:

Na malo ulja prodinstati sitno iseckanu glavicu crnog luka, dodati meso i sve zajedno prodinstati
15-tak minuta. Začini po ukusu biljnim začinom, solju i biberom.

Boraniju oprati, očistiti i izdinstati je na ulju sa crnim lukom. Dinstati je dok ne odmekne i začiniti po ukusu.
Na kraju dodati malo aleve paprike, sitno iseckan beli luk i sve posuti mirodjijom.

Vatrostalnu posudu podmazati uljem, staviti pola dinstane boranije i rasporediti je po dnu posude.
Preko staviti mleveno meso i završiti sve boranijom.

Umutiti jaja s pavlakom, dodati jogurt i time preliti boraniju pre pečenja.

Musaku peći na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se ne uhvati rumena korica po vrhu.

Musaku služiti uz salatu po izboru.

2 коментара:

  1. Obožavam boraniju i juče obiđoh prodavnice u ovom mom selu u potrazi za žutom boranijom....nađoh je samo na jednom mestu, kad ono 15 dolara kg...pa ne bih je toliko platila ni u ludilu i dođoh kući bez nje. Prijatan vam ručak.

    ОдговориИзбриши
  2. Zoko, kod nas je nešto više od 1 evra. Ima je baš puno, ali mi najviše volimo ovu olovka boraniju, Nema konaca, brzo se spremi i ukus je odličan :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...