недеља, 03. август 2014.

TIRAMISU NA JEDNOSTAVAN NAČIN

Tiramisu volimo i često pravim baš na ovakav način. Zbog skupog mascarponea a i živih jaja koja idu u originalni tiramisu, za mene je ovo brža, jeftinija i sigurnija varijanta. Dobro rashladjen prija uz popodnevnu
kaficu :)

SASTOJCI:

300 g piškota
500 ml slatke pavlake
100 ml jake kuvane crne kafe
250 g mlečnog namaza
150 šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
1 kesica kremfixa
i kakao za posipanje po vrhu

PRIPREMA:

Umutiti mikserom dobro rashladjenu slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati kremfix pri kraju mućenja
i sve još malo mutiti.
Pomešati šećer, vanilin šećer i mlečni namaz te sve to lagano dodati u umućen šlag i sjediniti
mešajući varjačom.

U dublji pleh složiti piškote po dnu, natopiti ih kafom, ja koristim kašiku i polako natapam svaku
piškotu.

Premazati polovinom krema i sve lepo poravnati. Isto to učini i sa preostalim piškotama i kremom.

Ostaviti tiramisu preko noći u frižideru da se dobro rashladi i upije sve sastojke.

Pre služenja ravnomerno po vrhu posuti gorki kakao, seći  po želji parčad i uživati.

Koristim Imlekovu slatku pavlaku i Krem maslac Mlekare Subotica. Vi možete uzeti i neki
drugi krem namaz ako ne možete naći ovaj.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...