четвртак, 14. август 2014.

VARIVO OD PATLIDŽANA

Vreme je posta, izobilje povrća na pijačnim tezgama i ovo je ideja kako napraviti brz, ukusan i
jednostavan obrok :)


POTREBNO:
  •  1plavi patlidzan
  •  1crvena siljata paprika
  •  1paradajz / rajcica/
  •  1crveni luk
  •  3 cenabelog luka
  •  2 kasikemaslinovog ulja
  •  malosoli
  •  1 kasikahlebnih mrvica
  •  po zeljiseckani list persuna
  • PRIPREMA:
    1. Plavi patlidzan oljustiti, iseci na kockice, posoliti i ostaviti 15 minuta da odstoji.
      Nakon tog vremena malo ga oprati od soli, ocediti i spustiti u tiganj u kom ste proprzili luk na ulju.


    2. Dodati iseckanu papriku, po zelji je iseci, iseckan paradajz i sve blago dinstati na srednjoj temperaturi dok povrce ne odmekne.

    3. Kad je povrce mekano, dodati mrvice, po zelji dodati seckan beli luk i obilato posuti seckanim persunom.
      Sve jos kratko, na iskljucenoj ringli, prodinstati i sluziti toplo.

    Posluživanje

    Moze biti prilog mesu, testenini a i poseban obrok.

2 коментара:

  1. Slično nešto pravim ali bez plavog patliđžana,zovemo ga sataraš.Probaću i tvoju verziju,inače je ovo za ljeto idealna hrana,doručak ,ručak,večera.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je malo obogaćena verzija sataraša, a mogu sve kombinacije povrća.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...