недеља, 07. септембар 2014.

BISCOTTI MORBIDI CUOR DI NUTELLA


Volim da isprobavam nove recepte za male neodoljive poslastice koje nam kafu čine još prijatnijom :)
Ovo je recept s italijanskog bloga, brzo se spremaju a ukusom su neodopljivi :)
SASTOJCI:
120 g butera
1 jaje
1 žumance
100 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica ekstrakta od vanile
i oko 300 g mekog brašna
 
Za posipanje:
kristal i prah šećer
 
PRIPREMA:
 
Staviti 200 g brašna i dodati sve ostale sastojke. Buter treba da je hladan i njega iseći na listiće i rukama mesiti testo. Po potrebi dodavati brašno, možda vam neće otići cela količina, i umesiti prhko testo koje se ne lepi za ruke.
 
Testo ostaviti 1 sat u frižideru. Nakon tog vremena uljučite rernu na 180 stepeni, pleh obložiti pek papirom i praviti keks.
 
Rukama otkidati testo veličine kajsije ili većeg oraha, na dlanu ga rastanjiti, po sredini staviti komad Nutelle, preklopiti testo i rukama oblikovati lopticu. Svaku lopticu prvo uvaljati u kristal, a zatim u prah šećer.  Slagati loptice u pleh tako da ostavite mesta izmedju njih jer će tokom pečenja narasti i raširiti se.
 
Keks peći 15 minuta, isključiti rernu i ostaviti ga još nekoliko minuta. Izvaditi pleh i polako izvaditi kolačiće iz pleha. Keks je mekan i nakon hladjenja dobiće divnu prhku strukturu.
UŽIVAJTE!




Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...