среда, 24. септембар 2014.

TORTA OD MORTADELE

Uglavnom nam uvek ostane stari hleb; napravimo prženice, ponekad i mrvice ali uvek nedostaje nova ideja za njegovu upotrebu.
Ovo je jedna brza i ukusna tortica koja će vam se sigurno svideti :)

POTREBNO:
  •  200 ghleba
  •  1/2 lmleka
  •  200 gmortadele isečene na što tanje listove
  •  50 gzelenih maslina bez koštica
  •  50 gpistaća (nije obavezno)
  •  3jajeta
  •  100 gbrašna
  •  1/2 kesicepraška za pecivo

PRIPREMA:

Hleb iseći na kocke i preliti mlakim mlekom. Kad hleb upije mleko, iscediti ga rukama.
Mortadelu iseći na trake i dodati hlebu.
Iseckati masline i pistaće, dodati ih hlebu i sve izmešati.Posebno žicom umutiti jaja, brašno i prašak za pecivo.
Jaja dodati masi od hleba i mortadele i sve lepo sjediniti.
Masu sipati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći tortu u rerni na 180°C dok ne porumeni.

SAVET:
Pravila sam je i od belog i od integralnog brašna, čak je bolja od integralnog. Potrudite se da stavite pistaće jer je tada posebnog ukusa.



1 коментар:

  1. izgleda veoma ukusno s obzirom da ide malo sastojaka i s tim da možemo iskoristiti stari kruh, super ideja...pozz

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...