среда, 22. октобар 2014.

BIRJAN S PILETINOM

Moram priznati da sam za ovo jelo čula ali ga nikad nisam probala. Zainteresovalo me je kako će to izgledati i da li će nam se svideti, te sam ga morala napraviti. Malo je više posla jer se piletina i pirinač prvo kuvaju, a zatim sve prži i na kraju zapeče u rerni. Jelo je kombinacija pilava i krompira i nama se svidelo. Najvažnije je da meso bude dobro raskuvano i da se sve dobro zapeče u rerni.

POTREBNO
za 2-3 osobe

200 g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
3 krompira
50 g pirinča
ulje
1/2 kašičice slatke začinske paprike
so
biber
suvi biljni začin
lovor
voda

PRIPREMA:

Piletinu obarite i sitno iseckajte. Propržite luk i šargarepu na ulju, a zatim dodajte piletinu i slatku začinsku papriku. Ubacite krompir isečen na kolutove, pa sve začinite i nalijte vodom da ogrezne.

Dinstajte dok krompir ne omekša. Na kraju dodajte obareni pirinač, blago promešajte i zapecite u rerni.

Birjan može da se jede i hladan i topao. Lepo ide uz pavlaku ili ljutu papriku.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...