четвртак, 30. октобар 2014.

PITA OD ZLATIBORSKIH REZANACA

Ako možete pronaći sušene rezance od heljdinog brašna, ova pita će vam biti pravo iznenadjenje.
Ako ih nemate, možete ih umesiti sami, to će biti duži put, ali i tako se može uživati u ovoj deliciji :)

POTREBNO:
  • 200 gzlatiborskih sušenih rezanaca od heljdinog brašna
  •  200 gsirnog namaza sa 1% m.m
  •  2 dlkis. pavlake sa 12% mlečne masti
  •  2jajeta
  •  malosoli
  •  1 dljogurta sa 0% m.m
 1 kesicapraška za pecivo
  •  po potrebikis. vode
  •  100 gintegralnog brašna
  •  maloulja
  • PRIPREMA:
  • Pomešati sirni namaz, jaja,  kiselu pavlaku, so, jogurt, prasak za pecivo i dodati kiselu vodu da smesa bude gustine kao za palačinke.
  • Staviti sušene rezance, bez lomljenja, pomešati da lepo upiju sve sastojke i dodati integralno brašno,
  • Sve dobro sjediniti i ostaviti 15 minuta da malo stoji u tom sudu gde ste sve pomešali.
  • Zagrejati rernu na 200 stepeni,
    nauljiti okrugli pleh i sipati masu.
  • Peći na 200 stepeni oko 30 minuta
    do zlatne boje.
  • Dobro prohladiti i seći po želji.
  • POSLUŽIVANJE:
  • Služiti uz jogutr ili kiselo mleko kao večeru ili doručak. Ova pita je dobra i hladna ako ostane.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...