петак, 24. октобар 2014.

RUMUNSKI KROMPIR

Treba vam prilog od krompira a da nije pire... Ovaj način pripreme krompira je malo drugačiji, kombinacija neobična ali je ukus izvanredan :)

POTREBNO:

500 g roze krompira
1 glavica crnog luka
malo ulja
200 g tvrdog kravljeg sira( homoljski sir)
2 dl mleka
1 jaje
po ukusu so, biber i sušeni biljni začin

PRIPREMA:

Krompir očistiti i iseći na kolutove kao za musaku.
Podmazati uljem vatrostalnu posudu i prekriti krompirom. Preko krompira staviti sitno iseckan luk i narendati sir. Ako nemate takav sir, može poslužiti bilo koji tvrdi sir
/ kozji, sjenički i sl./.

Ponovo staviti red krompira, naliti mlekom i preliti umućenim 
jajetom sa malo mleka. So ili vegetu staviti samo ako sir nije slan.

Peći u toploj rerni na 250 stepeni 15 minuta, smanjiti na 200 stepeni 
ili dok se po vrhu ne zarumeni, a mleko uvri i krompir bude mekan.

Trebalo bi da je nakon 30 minuta sve gotovo. Isključiti rernu i ostaviti ga još 10-tak
minuta u toploj rerni.

Poslužiti uz meso po želji i sezonsku salatu.
Ja ga uglavno služim uz fašir šnicle :)

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...