уторак, 21. октобар 2014.

SLANE ROLNICE OD TOST HLEBA

U potrazi za zanimljivom a ipak brzom večerom, pronašla sam ove rolnice na italijanskom sajtu.
Brzo se spremaju, ukus im je odličan i svi smo bili zadovoljni.

POTREBNO:

10 kriški tost hleba
10 listova dimljene pečenice
10 listova sira ( gauda, trapist i sl.)
2 jajeta
po želji mrvice

PRIPREMA:

Sa hleba iseći korice oštrim nožem i onda svaku krišku umotati u prianjajuću foliju.
Oklagijom preći preko njih da se istanje i budu lepo glatke bez rupica.

Na svaku krišku staviti pečenicu i sir te ih smotati u rolnice. Složiti ih na tanjir spojenom stranom na dole.

Umutiti jaja, malo ih posoliti, provući svaku rolnicu kroz jaja a zatim uvaljati u mrvice.

Peći ih u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Ja sam ih ispržila na ulju i uopšte nisu upile masnoću.

Poslužiti ih uz kiselo-mlečni napitak kao toplu večeru ili doručak.
Mogu biti i dobro posluženje za iznenadne goste.

4 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...