среда, 12. новембар 2014.

BRZINSKE INTEGRALNE LEPINJICE

U poslednje vreme smo se okrenuli integralnom pecivu, konačno sam u gradu pronašla speltino brašno i otada svakog dana spremam ove lepinjice. Prvo sam ih otkrila kod HI, a sada i na Coolinarici :) Mogu vam biti doručak, deci odlična i zdrava užina u vidu sendviča, a mi ih jedemo i uz jela od kiselog kupusa umesto projice.

POTREBNO:

1 jaje
1 čaša kiselog mleka
2 čaše brašna (speltino, heljdino, ovseno, ražano ili ječmeno)
1 kašičica sode bikarbone, malo morske soli
1 kašika maslinovog ulja
po želji semenke: lan, suncokret, susam

PRIPREMA:

Umutiti jaje s kiselim mlekom, dodati so i sodu bikarbonu i sve dobro sjediniti.
Dodati mešavinu brašna po želji i dobro promešati. Neka testo odstoji 10 minuta.

Pleh na kojem ćete ih peći staviti u rernu i zagrejati ga na 250 stepeni.
Izvaditi ga, obložiti pek papirom i vlažnom kašikom stavljati testo u vidu loptica.
Dovoljna je jedna velika kašika testa.

Po vrhu posuti semenke po želji i peći lepinjice 5-10 minuta na 220 stepeni.

Pečene lepinjice izvaditi na dasku, prekriti kuhinjskom krpom da odmeknu i ohlade se.



2 коментара:

  1. Oduševljena sam jer su sigurno odlične, a nije potrebno beskrajno miješenje, dizanje, pa miješenje. Pinnam!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...