понедељак, 24. новембар 2014.

PALAČINKA TORTA

Malo neobične zapečene palačinke, a ukusne i lepe. Ako vam ostane palačinki biće brzo spremljena večera, u suprotnom trebaće vam malo vremena. Ali trud ce se isplatiti…:)

POTREBNO:

3 jajeta
60 g heljdinog brašna
60 g pšeničnog brašna tip 500
250 ml mleka( može pola kisele vode)
malo soli
2 kašike ulja

NADEV:

200 g bukovača
1 glavica crnog luka
malo ulja
po ukusu biljnog začina
1 kašičica senfa
2-3 kašike belog vina
100 g pileće salame
2 jajeta
180 ml kisele pavlake

PRELIV:

100 g trapista
malo jogurta

PRIPREMA:

  1. Umutiti testo za palačinke i posle 15 minuta ispržiti 10-12 palačinki. 
  2. Na malo ulja propržiti luk i dodati sitno iseckane bukovače. Začiniti po želji, dodati senf i vino i ispržiti da blago porumene. To je 10- 15 minuta na srednjoj temperaturi. 
  3. Umutiti jaja sa pavlakom i filovati palačinke. Vatrostalnu posudu namazati uljem i slagati nafilovane palačinke. Svaku palačinku nafilovati pavlakom, posutui sitno iseckanom salamom i staviti po kašičicu bukovača. Smotati palačinku u rolnicu i redjati u posudu. Preko prvog reda preliti malo fila i završiti sa palačinkama. 
  4. Naliti tortu sa jogurtom da ogrezne i narendati trapist po vrhu. 
  5. Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni po vrhu.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...