уторак, 04. новембар 2014.

PITA OD SIRA

Ovu sam pitu davno isprobala po receptu s Coolinarike i razlikuje se od klasičnih pita i gibanica.
Korišćenjem kvasca za premazivanje kora dobićete pitu koja se ne razlikuje od ručno radjenih kora u domaćinstvu. Priznajem, a verujem da mnoge od vas, najčešće posegnu za kupovnim korama a tako bi volele pitu s domaćim. Sada možete svoje ukućane obradovati ovom pitom, oni će biti oduševljeni a vi ćete uštedeti vreme :) Probajte je :)

POTREBNO:

500 g kora za pitu
3 jajeta
1 šolja kisele vode
1/2 šolje ulja
300 kravljeg sira
25 g svežeg kvasca
soli po ukusu

PRIPREMA:
Umutiti jaja, vodu, ulje, kvasac i mrvljeni sir.Kore podeliti na dva dela, jer se prave dva rolata.
Mazati svaku koru filom, pa uviti u rolat.Isto ponoviti i sa drugim delom kora.

Rolate seći na parčiće, pa ih ređati u podmazan pleh, ostavljajući malo mesta između, jer će tokom pečenja pita narasti.Posuti susamom.

Ostaviti pitu 40-tak minuta da odstoji pre prečenja.Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Od jednog rolata bude 6-7 parčeta.


2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...