субота, 08. новембар 2014.

TALJATELE S PEČENICOM I ŠAMPINJONIMA

Volimo razne kuhinje, ali nam je italijanska omiljena… Ovo je jelo koje se brzo sprema, prilagodjeno našem ukusu, a još uvek ima miris i ukus Italije :)))


                                                                   POTREBNO:

                                    300 g taljatela
                                    300 g šampinjona
                                     150 g pečenice
                                     200 ml pavlake za kuvanje
                                     malo ulja i belog luka
                                     po ukusu, so, bosiljak i začini po izboru
                                    i još rendanog parmezana

                                                                  PRIPREMA:
U isto vreme krenemo sa kuvanjem taljatela, po uputstvu sa pakovanja,i pripremom preliva.

Na malo ulja prodinstati pečenicu isečenu na trake, kad se blago zarumeni dodati šampinjone isečene na listiće. Posoliti i dinstati dok ne uvri tečnost koju puste šampinjoni.

Pri kraju dinstanja, skloniti s ringle, dodati pavlaku, sve sjediniti i vratiti na ringlu.
Uz neprestao mešanje, dodati ostale začine i kuvati preliv do željene gustine.

Skuvane i procedjene taljatele poslužiti uz pripremljeni preliv i posuti ih rendanim parmezanom 
po želji.



Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...