четвртак, 04. децембар 2014.

HELJDOPITA

Volim palačinke od heljdinog brašnom i često ih spremam. Ovog puta sam ih pravila za ovu ukusnu i veoma izdašnu pitu. Ne znam da li mi je ukusnija topla ili hladna, ali znam da je vredna utrošenog vremena za njeno spremanje :)




                                                                POTREBNO:
     
           3 jajeta
           500 ml mleka
           100 ml vode
            100 g heljdinog brašna
           200 g belog pšeničnog brašna
           so i malo ulja

            FIL:

           3 jajeta
           500 g sitnog kravljeg sira
           1 dl ulja
           1 dl mleka
           180 ml kisele pavlake
            1/3 praška za pecivo

                                                                PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka umutiti testo za palačinke i ispeći palačinke.
Nauljiti tepsiju pa slagati red palačinki od heljde,red fila,završiti sa filom.Peći 30 min.na 220 stepeni. 

                                            
           

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...