недеља, 07. децембар 2014.

ZAPEČENA PILETINA SA SPANAĆEM

Recept za ovo jelo sam pronašla u časopisu POŠALJI RECEPT i morala sam ga isprobati. Priprema jela je malo duža, ali na kraju se dobije odličan ručak. Ako vam ostane, možete hladno iseći u kocke i poslužiti kao pitu :)

POTREBNO:

300 g testenine po želji
300 g pilećeg filea
300 g spanaća 
1 veća glavica crnog luka
ulja po potrebi po ukusu suvi biljni začin i so
300 ml jogurta
150 g rendane Gaude

PRIPREMA:

Crni luk iseći na sitno i prodinstati ga na ulju. Iseckati pileći file, začiniti ga po ukusu, dodati ga u tiganj sa lukom, te sve zajedno prodinstati.

Za to vreme obariti testeninu u posoljenoj vodi. Obarenu testeninu ocediti.

Spanać oprati i obariti ga, a potom ga ocediti i iseckati.

Spanać dodati u dinstano meso i još malo sve zajedno prokrčkati. Na kraju dodati ocedjenu testeninu.

Smesu prebaciti u podmazanu vatrostalnu posudu, preliti jogurtom i posuti po vrhu narendanom Gaudom.

Zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do zlatno-žute boje po vrhu.




2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...