петак, 09. јануар 2015.

MARINIRANA CVEKLA

Čim se pojavi cvekla, a završi sezona paprike i paradajza, u našoj kući je obavezna salata od cvekle. Spremam je često, uvek su to količine koje ne stoje dugo i brzo se pojedu.
                                                    POTREBNO:

1-1,5 kg cvekle
1 dl vinskog ili jabukovog sirćeta
2 dl vode
1 kašika šećera
1 kašika soli
10 zrna bibera
1 lovorov list
6 komada karanfilića( klinčića)
1 kašičica kima

                                                     PRIPREMA:


Cveklu dobro oprati i po  potrebi očistiti četkom, staviti u šerpu sa hladnom vodom i kuvati oko 1 sat.
Ostaviti cveklu u toj ključaloj vodi da se ohladi.
 
Oljuštiti cveklu, naseći na kolutove i slagati u staklenu teglu.

U sudu prokuvati sve sastojke za preliv. Ohladiti preliv i naliti u teglu preko cvekle.

Teglu zatvoriti originalnim poklopcem i ostaviti na hladnom i suvom mestu. 
Može se držati i u frižideru.Nama ova količina stoji !0-tak dana, ali uvek zahvatati
čistom kašikom i ne vraćati nazad nepojedenu cveklu. Tako vam se cvekla neće
pokvariti.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...