понедељак, 11. мај 2015.

DINSTANI SLADAK KUPUS

Lagan i ukusan prilog za posne i mrsne dane :)

POTREBNO:

1 glavica crnog luka
1/2 glavice kupusa
2-3 šargarepe
veza peršuna
ulje
so i biber
lovorov list

PRIPREMA:
Luk propržiti na ulju dok ne postane staklast. Posoliti ga i dodati kupus sečen na sitnije kocke i šargarepu sečenu na kolutove. Sipati 1/2 dcl vode, poklopiti , staviti na jaču vatru dok se ne zagreje pa smanjti na najslabije. Kupus tako na pari spremati dok ne omekša i povremeno samo protresti šerpu, ne mešati ga, da se ne izlomi. Kad se izdinsta dosoliti, pobiberiti, staviti seckani peršun, lagano izmešati i služiti.

POSLUŽIVANJE:
Služiti uz faširane šnicle ili ribu.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...