недеља, 17. мај 2015.

PILETINA SA PAVLAKOM I KROMPIROM

Piletinu često spremam jer se dobro kombinuje u raznim jelima, pripreme nisu duge a jela su ukusna. Ovo je još jedan način za ukusan ručak po receptu i časopisa POŠALJI RECEPT :)

POTREBNO:

1 veće pileće belo meso
4 kašike senfa
400 ml kisele pavlake
beli luk u granulama
1 kg krompira
300 kačkavalja
mešavina začina
ulje
so, biber

PRIPREMA:

Piletinu iseći na tanje šnicle i premazati senfom, te začiniti po ukusu.

Krompir oljuštiti i izrendati na krupno rende.

Pavlaku sjediniti s belim lukom i začinima po ukusu, pa dobro umutiti.

Vatrostalnu posudu nauljiti. Piletinu umakati u pavlaku i slagati po dnu posude.

Kaćkavalj iseći na listove i njime prekriti piletinu. Preko sira naneti preostalu pavlaku.

Rendani krompir ravnomerno rasporediti preko pavlake.

Posudu prekriti alu- folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 50 minuta.
Skloniti foliju i ostaviti da se peče dok krompir lepo ne porumeni.

Poslužiti uz sezonsku salatu.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...