петак, 08. мај 2015.

POSNI TROSTRUKI UŽITAK

Dugo se već spremam da ga napravim, ovog puta je bio deo slavskih kolača. Prezadovoljna sam i ja a i gosti :) Kolač se topi u ustima i ne može niko prepoznati da je bez mleka i jaja :)


 BISKVIT:
  • 6 kašika šećera
  • 50 ml ulja
  • 1 dl kisele vode
  • 4 kašike prženih, mlevenih lešnika
  • 150 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
još:
  • oko 200 g posnog keksa
  • malo vode (za umakanje petit keksa)
  • malo arome ruma

FIL:
  • 6 dl mleka od soje (ili pirinča)
  • 10 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • malo arome od vanile
  • 200 g margarina
  • 100 g posne čokolade
GLAZURA:
  • 100 g posne čokolade
  • 3 kašičice vode
  • 3 kašičice šećera
  • 50 g margarina
  • PRIPREMA:
  • U posudu za mešanje prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati mlevene lešnike, šećer, ulje i kiselu vodu. Sve promešati sa kašikom i staviti u pleh (28x33cm veličine), obložen pek papirom i peći u već zagrejanoj pećnici na 220 stepeni, dok ne porumeni.
    2
    Napraviti mleko po uputstvu sa kutije. 5 dl sojinog mleka staviti da provri sa šećerom, a u ostatak razmutiti puding. Kada je mleko prkuvalo, skloniti sa vatre, umešati puding i vratiti na vatru-kuvati još 5 minuta, dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela.
    3
    U jedan deo dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se čokolada ne otopi.
    4
    U drugi deo dodati malo arome vanile i promešati. Ostaviti da se ohladi.
    5
    Margarin malo omekšati u mikrotalasnoj, pa umutiti penasto. U svaku polovinu krema, dodati pola margarina i umutiti.
    6
    Pečeno i ohladjeno testo premazati sa žutim filom, na njega redjati petit keks, koji smo malo umočili u sojino mleko sa rumom, na keks nanesemo čokoladni fil, a na njega glazura od čokolade.
    7
    Posluživanje. Možete i obrnuti redosled fila..na biskvit prvo da stavite crni fil, pa keks, pa žuti fil..
    8
    Možete po želji u koru dodati i jednu kašiku kakaoa, da bi kora bila tamnija ;)

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...