петак, 08. мај 2015.

ŠARENA POSNA SALATA

Još jedan recept za posno posluženje :)


POTREBNO:

250 g pirinača
2 seckane barene šargarepe
2 glavice crnog luka
2 konzerve tunjevine
500 g šampinjona
so, biber
kiseli krastavčići po želji

PRIPREMA:
Pirinač obariti, paziti da se ne raskuva, dobro ga isprati da zrna budu cela i da se ne slepe.
Šargarepu obariti i iseckati na kockice. Krastavčiće iseckati na kockice.

Na malo ulja prodinstati 1 glavicu crnog luka, dodati iseckane šampinjone i sve zajedno prodinstati da odmeknu.Začiniti po ukusu

Drugu glavicu crnog luka iseckati i ostaviti je bar 30 minuta u sirćetu. Nakon tog vremena je ocediti i dodati pirinču.

Sve pripremljene sastojke pomešati, začiniti po ukusu i prohladiti pre služenja.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...