петак, 15. мај 2015.

ŠPAGETE BOLONJEZE

Italijanska kuhinja i njeni specijaliteti su često na našem stolu. Ovo je još jedan recept iz te kuhinje :)

POTREBNO:

350 g mlevene junetine
2-3 kašike ulja
1 glavica crnog luka
1 manja šargarepa
50 ml crnog vina
1 konzerva paradajz pelata
po ukusu so i vegeta
malo bosiljka
malo ruzmarina
1 kašičica šećera
300 g špageta
parmezan

PRIPREMA:

Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckani luk, dodati meso i sitno iseckanu šargarepu.
Na srednjoj temperaturi sve dinstati 10-tak minuta te dodati vino, posoliti i začiniti po ukusu.
Dinstati dok vino ne ispari, a meso postane mekano.

Dodati paradajz pelat, šećer i sve to krčkati još 10-tak minuta. Na kraju dodati bosiljak i ruzmarin i doterati ukus po želji.

Špagete skuvati po uputstvu s pakovanja, ocedititi ih, isprati hladnom vodom i preliti s 1 kašikom ulja da se ne slepe.

Poslužiti špagete uz bolonjeze i posuti parmezanom po vrhu.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...