недеља, 14. јун 2015.

BRZI SLADOLED

Sladoled bez jaja, brzo se sprema a ukus mu je odličan :)

POTREBNO:

500 ml mlečne slatke pavlake (Imlekova kravica)

100 g prah šećera

200 ml kisele pavlake s 20 % mm

200 g mlečne čokolade

PRIPREMA:

Pavlaku dobro rashladiti u frižideru, istresti sadržaj u duboku posudu za mućenje i mikserom umutiti do čvrstog šlaga.
Dodati šečer i kiselu pavlaku i samo kratko umutiti da se sve sjedini, a da vam šlag ostane čvrst.
Preteranim mućenjem možete dobiti buter!

Čokoladu otopiti na pari, malo prohladiti i sjediniti sa šlagom. 
Sladoled razliti u dublju širu posudu i staviti u zamrzivač. Povremeno promešati da se lepo zaledi celom površinom.

Poslužiti sladoled u kornetu ili posudi i uživati :)

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...