среда, 24. јун 2015.

KOH

Verovatno ste bar jednom probali ili napravili ovu jednostavnu poslasticu. Jedno vreme sam ga često pravila, a onda potpuno zaboravila. A dovoljno je samo malo sastojaka, sad su jaja još i pojeftinila, i veoma brzo imate poslasticu na stolu :)

                           POTREBNO:

              6 jaja
              6 kašika šečera
              6 kašika griza
             
                  za preliv:

               6 dl mleka
               4 kašike šećera
               1 kesica vanilin šećera


                           PRIPREMA:


Odvojiti žumanca od belananaca, te belanca umutiti u čvrstu penu. Dodati šećer i još malo mikserom mutiti da dobijete čvrstu penu. Smanjiti brzinu na mikseru na najmanju, dodati jedno po jedno žumance i sve dobro sjediniti. Na kraju dodati  griz i polako sjediniti ga s jajima.


Pleh veličine 20x30 cm podmazati masnoćom, posuti brašnom i usuti smesu za koh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Smanjiti temperaturu na 180 i peći koh još 5 minuta.

Dok se koh peče zagrejati mleko sa šećerom i vanilom i preliti toplo mleko preko toplog koha. Dobro ga natopiti i ostaviti ga na hladnom mestu da odstoji bar 1 sat, ako možete da sačekate.

Služiti dobro rashladjen koh uz dodatak voća po vrhu ili bez njega.


3 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...