уторак, 28. јул 2015.

MILKA TORTA

Torta koja ima ukus Milka čokolade :) Ja sam pravila pola mere jer je od 16 jaja baš velika i izdašna torta.


                    KORE:

     4x4 belanceta
    4x4 kašike kristal šećera
     4x4  kašike mlevenog Plazma keksa

FIL:

16 žumanaca
16 kašika kristal šećera
16 ravnih kašika brašna
1,5 l mleka
5 kesica vanilin šećera
1 1/2 margarin
4 kašike prah šećera
100 g  Milkinis čokolade
100 g čokolade za kuvanje
200 g pečenih mlevenih lešnika

PRIPREMA:

Umutiti 4 belanceta u čvrstu penu, dodati šećer i sve zajedno mutiti. Na kraju dodati mlevenu Plazmu.
Pleh veličine 20x30 cm obložiti pek papirom i na 180 stepeni peći koru.
Napraviti 4 iste kore.

FIL:

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i sve to skuvati u mleku kao puding. Ohladiti fil i dodati penasto umućen margarin sa prah šećerom.

Fil podeliti na dva jednaka dela. U prvi deo dodati 100 g otopljene Milkinis čokolade.

Drugu polovinu fila podeliti na 2 jednaka dela. U jedan deo dodati mleveni lešnik i 2 rebra čokolade za kuvanje. U drugu polovinu fila dodati ostatak otopljene čokolade za kuvanje.

Tortu filovati ovim redom:

kora
fil sa Milkinis čokoladom
kora
fil sa lešnicima
kora
fil sa Milikinis čokoladom
kora
čokoladni fil

Tortu napraviti dan ranije.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...