недеља, 12. јул 2015.

SLADOLED

Kad dodje leto i krenu visoke tepmerature, pored voća, najčešće jedemo sladoled. Zato svaki novi recept volim da isprobam i ovo je još jedan brz i ukusan sladoled. I veoma važno; dobije se oko 2.5 kg sladoleda koji je kremast i ukusan :)



POTREBNO:

1 l mleka 3,2 % mm
1 l jogurta (što veći % mm)
500 g kristal šećera
500 g šlaga
po ukusu: 100 g mlečne čokolade, vanila, rum ili voće


PRIPREMA:

U dubokoj posudi mikserom mešati šećer i jogurt da se šećer sasvim otopi.

U velikoj i dubokoj posudi umutiti šlag s mlekom. Polako dodajte mleko i mutite da dobijete šlag koji nije puno gust, kao što je obično, ali neka vas to ne brine. Ipak je ovo sladoled i sve će se to dobro zalediti.

Usuti jogurt sa šećerom u šlag i sve polako mešajući sjediniti.

Podeliti sladoled na više manjih posuda i dodati ukuse po želji.

Čokoladu otopiti na pari i dodati u umućenu smesu.
Za vanilu sam koristila pastu od vanile.
Voće ispasirati i dodati u sladoled.

Staviti sladoled u zamrzivač i nakon 2-3 sata uživajte. 

2 коментара:

  1. Анониман12. јул 2015. 21.08

    imam jedno pitanje ,jel to obican jogurt

    ОдговориИзбриши
  2. Da, običan jogurt ali što masniji i da je gušći. Ja koristim jogurt Granice ili Bello :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...