уторак, 18. август 2015.

RIŽOTO SA TIKVICAMA I SLANINOM

Kad su vrućine trudim se da što manje vremena provodim u kuhinji. Ovo je brz, jednostavan i ukusan ručak koji se spremi za 30 minuta :)

POTREBNO:

200 g pirinča
1 veća tikvica
1 veća šargarepa
1 glavica crnog luka
malo ulja
100 g slanine
500 ml supe od povrća
so, biber, peršun

PRIPREMA:

Oljuštiti tikvicu i iseći je na kolutove.
Luk i šargarepu očistiti i sitno iseckati.

Na ulju propržiti luk i šargarepu, dodati tikvicu pa zalti s malo supe od povrća i ostaviti da se dinsta.

Kad tikvica omekša, dodati pirinač, naliti još supe i ostaviti da se još dinsta.

Na kockice iseckati slaninu i na suvom tiganju propržiti je da se zarumeni.
Umešati slaninu u rižoto, posoliti i pobiberiti po ukusu, te uz povremeno dolivanje supe od povrća krčkati pirinač dok ne bude kuvan.

Gotovo jelo posuti iseckanim peršunovim listom i servirati toplo.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...