уторак, 29. септембар 2015.

ČORBA SA SUVIM REBRIMA

Ponekad  u sećanje prizovem neke ukuse iz detinjstva i tada se setim da je mama često spremala  čorbe, paprikaše od raznog mesa. Nekada je bilo sveže meso, zimi je to bilo suvo meso, ili kombinacija oba. Kako ona više ne može da me posavetuje, ja sam po sećanju i iskustvu spremila ovu ukusnu čorbu. Njoj se najviše obradovao suprug jer voli jela " na kašiku".


POTREBNO:

300 g suvih mesnatih rebara
200 g junećeg ribića
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 koren peršuna
malo ulja
4 krompira
po ukusu: biber, so, slatka aleva paprika
1 kašika brašna
vode po potrebi
50 ml paradajz soka

PRIPREMA:

Rebra staviti u hladnu vodu i pustiti je da proključa. Tako će izaći so i razni konzervansi i biće spremna za čorbu. Juneći ribić iseckati na krupnije kocke,
 Zagrejati ulje, dodati iseckan crni luk i šargarepu , kratko prodinstati te dodati ribić i dinstati ga oko 30 minuta uz povremeno dolivanje vode.
Nakon tog vremena dodati suva rebra, naliti vodom da prekrije meso i kuvati oko 1 sat.
Krompir oljuštiti, iseći na kocke i staviti u čorbu. Sve to kuvati još 15-tak minuta. 
Kašiku brašna i malo začinske slatke paprike razmutiti u malo vode i dodati čorbi koja vri.
Dodati paradajz sok, začiniti po ukusu i sve ostaviti još 10-tak minuta da se lagano kuva.

Vode dodajte koliko želite da vam čorba bude gusta. Mi volimo gustu, a to je već stvar ukusa.





2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...