недеља, 20. септембар 2015.

JUNEĆA ČORBA

Kad prodju letnje vrućine i krene jesen poželimo nešto toplo i na kašiku :) Prvo što pomislim je neka supa ili čorba, ovog puta je to juneća čorba :)


                                            POTREBNO:

             300 g junetine
             1 glavica crnog luka
             ulje
             1 veća šargarepa
             1 peršun koren
             1 paškanat
             2 manja krompira
             1 l vode
             so, biber, začin
            2 kašike brašna

                       PRIPREMA:

       Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati sitno iseckano meso i sve zajedno propržiti da meso promeni boju.Naliti vodom, dodati sitno iseckano povrće, malo soli i neko zrno bibera.
Kuvati na tihoj vatri 1-1,5 sat ili dok meso ne omekša. Krompir oljuštiti i sitno iseckati, staviti u čorbu i kuvati dok ne omekša.
Kad krompir omekša čorba je gotova i samo je treba dodatno malo zgusnuti brašnom.
Izmešati brašno s malo vode i dodati čorbi, začiniti biljnim začinom po ukusu i ostaviti još 10-tak minuta da se sve kuva.

Čorbu možete začiniti i umućenim žumancetom s kiselom pavlakom ili pavlakom za kuvanje, a služiti uz limun koji čorbi da poseban ukus.



2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...