среда, 23. септембар 2015.

PAPRIKA U MEDU

Vreme je spremanja zimnice, pijace su pune dobre crvene paprike, i zašto ne probati nešto drugačiji način spremanja paprike. Mi smo oduševljeni, spremam je redovno, a nadam se da će i vas zainteresovati da je probate.

              POTREBNO:

5 kg očišćene crvene šilje paprike
1 l jabukovog sirćeta
1 kesica konzervansa
1 kesica vinobrana
150 g šećera
150 soli
150 g meda

            PRIPREMA:

Papriku oprati, ocediti od vode , isecite na polovine, pa očistite od semenki.

Skuvati rastvor od svih sastojaka. Treba da proključa.
Kroz vruć rastvor provlačiti papriku i odlagati u posudu sa poklopcem.

Prohladiti papriku par sati i slagati, zbijene što više, u čiste suve tegle.

Naliti rastvorom sa medom, pritisnuti  drvenim štapićem/najbolje od vinove 
loze/.

Povezati tegle celofanom i ostaviti na hladnom, mračnom mestu.
Mora da stoji bar tri nedelje do služenja da bi paprika upila aromu.

Probajte je i uživajte.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...