субота, 26. септембар 2015.

ŠPANSKI PRSTI

Još jedan način spremanja pilećeg filea. Kad sam videla ovaj recept odmah mi se svideo i jedva sam čekala da ga isprobam :) Masa za pohovanje je slična orli masi, piletina bude unutra mekana a spolja ima hrskavi omotač s ukusom susama :) Poslužiti je kao predjelo uz tartar sos, majonez ili vaš omiljeni dodatak. Kod mene je bio deo ručka uz brze tikvice.

POTREBNO:

500 g mini pilećeg filea
2 jajeta
2 vršne kašike brašna
2 kašike susama
1/2 kašičice crvene ljute mlevene paprike
so, biber
kisela voda ili pivo
ulje za prženje

PRIPREMA:

Mini file preseći uzduž da se dobiju komadi širine prsta.

Od jaja, brašna, začina i soli umutiti smesu malo gušću nego za palačinke. Smesu dobro posoliti jer se meso ne soli. Po potrebi razrediti je kiselom vodom ili pivom do  potrebne gustine.

U tiganju zagrejati ulje , trebalo bi da ga bude u visini vašeg prsta, uvaljati svaki prst u brašno pa u smesu od jaja i spuštati na vrelo ulje.

Pržiti prste po 2-3 minuta sa svake strane, vaditi ih na upijajući  papirni ubrus i služiti ih još tople.




Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...