понедељак, 19. октобар 2015.

MENAŽ- BANANA KOCKE

Kad podjem u kupovinu potrebnih sastojaka za kolače, ne moram ni da zapisujem koju čokoladu kupiti. Ruka mahinalno krene ka MENAŽ čokoladi. Oduvek se u našoj kući kupovala ova čokolada: prvo ju je mama koristila, a sada ja i naše poverenje je za ceo život. Bilo je dana kad sam želela da uštedim na čokoladi, naročito ako je bila veća količina za slavu, ali bih se uvek na kraju pokajala jer rezultat nije bio zadovoljavajući. Zato više ne eksperimentišem, ne gledam druge čokolade, a zadovoljna lica i pohvale degustatora su pravo merilo kvaliteta. Nijedna druga čokolada kolačima ne daje takvu punoću ukusa, boju fila i sjajnu i glatku glazuru kao MENAŽ čokolada.


MENAŽ je naša najstarija i najpoznatija čokolada za kuvanje (nastala 1922. godine). Ona poseduje bezvremenski kvalitet i karakter- uspela je da tokom decenija zadrži vrhunski kvalitet i besprekornu reputaciju brenda.
MENAŽ je sinonim za čokoladu za kuvanje.
MENAŽ je potrebno uklopiti u savremene kulinarske trendove i pozicionirati ga kao vrhunsku čokoladu za kuvanje kojoj su verovale naše bake i mame ( jer zna se ko najbolje kuva), a koji rado koriste i savremene domaćice.
MENAŽ- crna čokolada, koja se tako lepo topi,savršenog kvaliteta, tradicionalno se koristi za spremanje najboljih poslastica, a štanglice predstavljaju posebnu prednost kada je potrebno brzo i lako odmeriti količinu.
Zahvaljujući savršenim karakteristikama- visokom procentu kakaoa i manjem udelu šećera- MENAŽ je idealan za grickanje, topljenje, kuvanje i mešanje sa najrazličitijim sastojcima koji se mogu zamisliti.



Za koru:
4 jajeta 
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakaoa

Za fil:
2 jajeta
6 kašika šećera
3 kašike brašna
1 dl mleka
1 kesica vanilin šećera
100 g MENAŽ čokolade
250 g margarina sa ukusom vanile
3 banane
2 kesice šlaga
2 dl mineralne vode

PRIPREMA:

Kora:

Odvojiti žumanca od belanaca i umtiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi.
Dodati polako žumanca i sve sjediniti. Dodati brašno i kakao i varjačom nežno promešati da se sve sjedini.
Pravougaonu tepsiju dimenzija 30x20 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu. Poravnati i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Fil:
U odgovarajućoj posudi sjediniti, jaja, šećer, brašno, mleko i vanilin šećer. Kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne dobije gust krem.
Pri kraju kuvanja dodati izlomljenu MENAŽ čokoladu i nastaviti sa mešanjem. Kad se čokolada otopi, skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
U ohladjen fil dodati omekšao margarin i narendane banane pa umutiti mikserom.
Preko kore premazati fil, lepo ga poravnati pa odozgo premazati šlag koji ste umutili sa mineralnom vodom.
Kocke dobro ohladiti pa poslužiti.


Sa MENAŽOM svaki kolač ispadne ukusan; koristite vrhunsku čokoladu za kuvanje za vrhunske rezultate- nemojte rizikovati i trošiti novac i vreme na kolače koji će na kraju ispasti osrednji: čokolada za kuvanje koju koriste profesionalci: čokolada sa izuzetnom reputacijom.

MENAŽ  ZAUVEK.
.

   

                                                 

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...