недеља, 18. октобар 2015.

PILEĆA ČORBA SA KARFIOLOM

Ovo je jedna mesna čorba obogaćena povrćem, idealna za početak raskošne gozbe ili kao samostalni obrok. Meni je ovo bio ručak, ništa više nije trebalo :)


                POTREBNO:
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 1 manja glavica karfiola
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 50 g graška
  • 1 jaje
  • 1 dl pavlake za kuvanje
  • 1 kašika gustina
  • 1, 5 l vode
  • po želji peršunov list, limun
  • malo ulja
  • po ukusu so, biber, biljni začin


        PRIPREMA:


Crni luk, šargarepu i piletinu iseći na kockice, a karfiol iskidati na manje cvetove.

Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i pileće meso te sve zajedno kratko propržiti.
Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
Kada je piletina napola dinstana, doliti vodu i ostaviti da proključa.
Potom dodati karfiol i grašak te nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšju.


Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina sa malo vode i  umućeno jaje sa pavlakom za kuvanje. Ostaviti da sve još malo krčka da se dobije željena gustina i začiniti po ukusu začinima.

Služiti uz sok od limuna i iseckani list peršuna.

2 коментара:

  1. Bas fina corbica, svidja mi se receptic i sastav.:) p.s. sacuvala sam je na pinterestu za probu.:))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...