среда, 28. октобар 2015.

PILEĆI PAPRIKAŠ SA KNEDLAMA

Poznato je da se u Vojvodini često spremaju razni paprikaši, nekada su sa krompirom a nekada sa knedlama ili noklama. Bilo koje meso da odaberete, ja uglavnom biram junetinu ili piletinu, dobićete jedno ukusno jelo koje će vaši ukućani s uživanjem pojesti. Dogodiće vam se da će knedle prve pojesti, ali ovde ih ima sasvim dovoljno jer sam ih pravila od 2 jajeta.



           POTREBNO:

     4 batka
     1 crni luk
     1 šargarepa
     malo ulja
     1 kašika brašna
     1 kašika slateke začinske paprike
      biljni začin po ukusu
      vode po potrebi

       Knedle:
     2 jajeta
     2 kašike ulja
     1 kašika vode
     2 kašike griz brašna
     2 kašike oštrog pšeničnog brašna

           PRIPREMA:

     Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan luk da postane staklast. Dodati iseckanu šargarepu, batake i sve kratko propržiti uz okretanje bataka da se blago zapeku.

Doliti 1 šolju vode, smanjiti temperaturu na srednju i u poklopljenom sudu, uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dinstati meso dok ne odmekne.

Napraviti hladnu zapršku tako što ćete pomešati brašno i papriku, dodati malo hladne vode i sve to dodati u paprikaš. Doliti vode da bataci ogreznu i, kad jelo provri, malom kašikom spuštati prethodno umućeno testo za knedle.

Paprikaš kuvati još 5-10 minuta dok knedle ne isplivaju na površinu.
Poslužiti paprikaš topao uz sezonsku salatu.







Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...