уторак, 20. октобар 2015.

TURSKA TESTENINA

Recept je isproban od drage SIBINKE i ne znam zašto ovakav naziv. Ali, jelo je ukusno, neobično po kombinaciji i brzo se sprema :)



                                     POTREBNO:

                 200 g testenine po izboru
                 1 crni luk
                 200 g mlevene junetine
                 1 veća tikvica
                 1 kašičica slatke začinske paprike
                 so i biber po ukusu
       
                     PRELIV:

                   300 g grčkog jogurta
                   1 čen belog luka
                   peršunov list po želji
                   maslinovo ulje


                            PRIPREMA:

        Prvo se pripremi preliv. Na malo maslinovog ulja prodinstati sitno iseckani beli luk da zamiriše. Dodati ga u jogurt, dodati sitno iseckan peršunov list, so i biber po ukusu. Preliv ostaviti u frižideru da se ohladi dok pripremite ostalo.

Dok se testenina kuva, na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk, dodati mleveno meso i pržiti dok ne promeni boju. Začiniti slatkom paprikom i dodati izrendanu tikvicu te sve zajedno prodinstati još 5 minuta i začiniti po ukusu.

Testeninu procediti, preliti mesom i po vrhu dodati preliv od jogurta. Poslužiti toplo.
Ovo je mera za 2 osobe.





                         

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...